Omeletrolletjes met zalm

ommeletrolletjes-met-zalm

Ingrediënten voor ca. 36 stuks:

  • 6 eieren
  • 3 theelepels maïzena
  • 125 gram smeerbare roomkaas
  • 2 eetlepels ingelegde gember, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse bieslook, fijngehakt
  • 200 gram zalm, fijngehakt
  • peper en zout
  • 3 eetlepels olie
  • enkele takjes peterselie voor de garnering

Bereiding:

  1. Klop 1 ei met 1 theelepel water en een halve theelepel maïzena. Voeg peper en zout toe naar smaak.
  2. Verhit een koekenpan en vet de bodem licht in met een klein beetje van de olie (ca. ½ eetlepel).
  3. Bak het eimengsel op een matig vuur, spatel de randen naar het midden totdat het ei licht stolt. Draai het vuur uit en laat de omelet in de pan ca. 2 minuten in de pan afkolen.
  4. Laat de omelet voorzichtig met de gebakken kant naar beneden op een schoon werkblad glijden en laat hem verder afkoelen. Bak ondertussen nog 5 omeletten op dezelfde manier.
  5. Leg elk omelet op een vel bakpapier op een vlakke ondergrond. Verdeel de roomkaas ove de omeletten en smeer deze voorzichtig uit.
  6. Strooi de gember, bieslook en de zalm over de omeletten en strooi hier versgemalen (zwarte) peper over.
  7. Rol elke omelet voorzichtig zo strak mogelijk op, maak daarbij gebruik van het bakpapier. Wikkel de rolletjes in folie en zet ze minimaal 3 uur weg op een koele plek.
  8. Verwijder de ongelijke eindjes van de omeletten en snijd ze in plakjes van ca. 2 cm per stuk.
  9. Leg de rolletjes op een schaal, garneer met de peterselie.

Tip:

  • De rolletjes kunnen ruim vooraf gemaakt worden, snijd ze pas vlak voor gebruik in plakken.

Bron: Het grote boek met hapjes
Bereidingstijd: ca. 30 minuten + 3 uur koeltijd

Print dit recept Print dit recept    

1 Stip = slecht2 Stippen = matig3 Stippen = voldoende4 Stippen = goed5 Stippen = super! (16 stem(men) | gemiddeld: 3,94 van de 5)
Loading...Loading...
 

19 reacties op “Omeletrolletjes met zalm”

  • rita zegt:

dit is een echt voortreffelijk hapje maar is ook heel geschikt als maaltijdsnack …. weinig werk en je kan alles trouwens op voorhand klaarmaken… hier is het zeker voor herhaling vatbaar.

groetjes rita

  • Datum: 09.04.2009
  • Tijd: 19:14 uur
  •  
 

EEN HEERLIJK OMELET RECEPT.VOORAL DE KAAS GEMBER COMBIE.
BEDANKT CHRISTIEN.

  • Datum: 03.10.2009
  • Tijd: 18:23 uur
  •  
 
  • iris zegt:

Erg lekker recept!!!!!!!!! heel makkelijk van te voren te maken

  • Datum: 16.10.2009
  • Tijd: 18:29 uur
  •  
 
  • francky zegt:

hallo

het spijt me maar weeral dezelde vraag is het gerookte zalm of verse zalm
kunnen julie in het vervolg het bij de recepten zetten

dank u bij voorbaat

  • Datum: 11.12.2009
  • Tijd: 11:50 uur
  •  
 

Het kan met rauwe zalmfilet maar ook met gerookte zalm. Net wat je zelf lekker vindt.

  • Datum: 11.12.2009
  • Tijd: 13:36 uur
  •  
 
  • leon zegt:

Francky,

ik heb deze een keer met gerookte zalm gemaakt. HEERLIJK !

rauwe zalm is wat moeilijker te bewerken lijkt me, minder makkelijk plakjes van te maken

  • Datum: 11.12.2009
  • Tijd: 13:40 uur
  •  
 
  • seetje zegt:

Vraag me nu toch af moet het nu 3 minute of minimaal 3 uur koel gezet worden
na bereiding,

  • Datum: 20.12.2009
  • Tijd: 13:30 uur
  •  
 

Ze moeten 3 uur worden weggezet. Ik zal de fout direct herstellen.

  • Datum: 20.12.2009
  • Tijd: 18:08 uur
  •  
 
  • Marielle zegt:

Erg lekkere amuse of snackhapje. De combinatie met gember, roomkaas, gerookte zalm en ei vond ik erg goed! Komt voortaan zeker op tafel bij een verjaardag!

  • Datum: 30.12.2009
  • Tijd: 09:38 uur
  •  
 
  • janny zegt:

heerlijk dit recept.viel erg in smaak bij mijn gasten en weinig werk. doe dit beslist vaker

  • Datum: 26.01.2010
  • Tijd: 14:57 uur
  •  
 
  • Korrie zegt:

Toppy recept.
Makkelijk klaar te maken en zeer smaakvol, m.n. de combinatie met de gember. Ziet er ook nog erg gezellig uit.
Heerlijk en makkelijk.

  • Datum: 20.02.2010
  • Tijd: 11:24 uur
  •  
 
  • Annette zegt:

Heeft iemand dit ook gemaakt met ham. Het lijkt mij namelijk ook lekker.

  • Datum: 27.03.2010
  • Tijd: 17:13 uur
  •  
 
  • Linda zegt:

Een tongstrelend recept, echt super makkelijk te maken en snel klaar en nog van te voren te bereiden ook. Werkelijk heerlijk!

  • Datum: 29.03.2010
  • Tijd: 16:43 uur
  •  
 
  • John zegt:

Die ingelegde gember is dat die gember in die potjes in geconsentreerd suikerwater.??

  • Datum: 21.04.2010
  • Tijd: 11:47 uur
  •  
 
  • De Tuyn der Smaecken zegt:

Een toppertje.
Als ik er aan terug denk loopt het water mij weer door de mond.

Wij riepen dan ” een lekbakje a.u.b. ” want wij maakten dat jaren geleden al voor de gasten en aten voordien al de helft zelf op.

  • Datum: 10.08.2010
  • Tijd: 23:04 uur
  •  
 
  • emma zegt:

Kan ook met wraps (tortilla’s) die je kant en klaar kunt kopen…
Bijna net zo lekker en veel makkelijker…
Let wel op; BIJNA!

  • Datum: 25.10.2010
  • Tijd: 19:58 uur
  •  
 
  • Jacqueline zegt:

Wat is ingelegde gember?

  • Datum: 20.12.2010
  • Tijd: 20:45 uur
  •  
 
  • Astrid Herpst zegt:

klinkt lekker leuke reactie s ga ik zeker maken met nieuwjaarsdag

  • Datum: 28.12.2010
  • Tijd: 14:28 uur
  •  
 
  • Lawrence zegt:

Als ik ga spatelen krijg ik een soort roerei. Volgens ome google is ingelgde gember gember in azijn en geen stemgember. Waarom kan ik niet 6 eieren met evenredig veel maizena en water, zou en peper maken en dan 6 pannekoekjes bakken? Hert zijn misschien beginnersvragen, maar ja dat klopt dan ook.

  • Datum: 29.11.2011
  • Tijd: 17:24 uur
  •  
 

Laat een reactie achter